Beleef een onvergetelijke muzikale zonsondergang in het Landschapspark tegenover Fort Liezele in Puurs! We starten stipt om 20u!

Adres: Fortbaan 2, 2870 Puurs (700 parkeerplaatsen)
Ook bereikbaar via bus: Halte Molenweg

Luister naar de topmuzikanten van CASCO Phil, het Belgisch philharmonisch orkest.
Daarna kan je nog genieten van een gezellige drink. 

Liezele zingt graag! En zo vonden De Bacchanten hun oorsprong in 1987 o.l.v. Johan Peeters. Steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, evolueert het koor, met dank aan verschillende dirigenten doorheen de jaren. Diverse genres passeren de revue: geestelijk geïnspireerde liederen, Nederlandstalig repertoire, klassiekers van vroeger en nu, … Ook samenwerkingen met andere koren, fanfares en harmonieën kenmerken de geschiedenis van De Liezelse Bacchanten. In 2011 vinden stichter Johan Peeters en zijn Bacchanten elkaar terug. Zijn frisse ideeën trekken heel wat nieuwe koorleden aan. Met succesconcerten als ‘Absoluut Bacchanten, the best of ABBA’, ‘A Christmas Gospel’ en ‘A Christmas Musical’ drukt hij opnieuw zijn stempel. ‘Carmina Burana’ van Carl Orf was een absoluut hoogtepunt in deze periode. Met een uitvoering o.l.v. Bart Van Casteren in De Antwerpse Singel en een tweede maal voor eigen publiek in CC Ter Dilft, werden De Bacchanten naar een hoger niveau getild.  Wanneer we in 2015 op zoek gaan naar een nieuwe dirigent, weet Ellen Verheyen meteen het hart van onze Bacchanten te veroveren met haar eeuwig enthousiasme, maar toch ook hoge verwachtingen. Samen met pianiste Jo Van Assche zet ze haar schouders onder ons project en daagt ze ons uit om nog meer te evolueren. Met ‘The Rythm of life’, ‘When We Were Young’, de intieme viering met liederen uit Taizé, ‘Crossing the Channel’ en ‘Radio Bacchant’ slaan we een nieuwe richting in en blijven we groeien. Ondertussen zijn we met een 70-tal zangers die wekelijks op maandag in hun vaste Liezelse stek repeteren.

De Bacchanten met dirigente Ellen Verheyen


CASCO Phil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht en maakte een flitsende start in deSingel in Antwerpen. Intussen was CASCO Phil te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen, waaronder in het Concertgebouw Amsterdam, Bozar Brussel en het Concertgebouw Brugge. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor om te werken met een vaste groep van ongeveer 39 musici, die naargelang het project wordt verkleind of uitgebreid.


CASCO Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grensverleggende projecten toegevoegd. CASCO Phil is een ‘huis van muziek’ waar ruimte is om te experimenteren over de kunstenvormen heen, in de breedste zin van het woord. De instelling ‘orkest’ mag de creativiteit niet in de weg staan: het artistieke idee staat centraal, de vorm rondom dat idee is veranderlijk en speelt een versterkende rol. Het openbreken van de klassieke orkeststructuur kan alleen maar leiden tot creativiteit.

CASCO Phil staat onder leiding van Benjamin Haemhouts, een van de meest gedreven Belgische musici.


Meer dan 100 uitvoerders met geluidsversterking!
Bij slecht weer gaat de uitvoering door in de grote aanpalende Lifestyle2020 village hall.
Reserveer nu je plaatsje bij deze magische zonsopgang!

Tickets zijn 30 € inclusief lekker en gezond ontbijt!